Gamers ontmoeten hun online vrienden nu zelfs ook al offline. Schuwe mensen hebben meer kans om vrienden te maken in online games, volgens een nieuwe studie gehouden door psychologen aan de Universiteit van Münster.

In het onderzoek, gepubliceerd in Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, bleek dat schuwe gamers online games anders gebruiken dan hun meer uitgaande tegenhangers. Het is gemakkelijk om een online download te starten, zoals bijvoorbeeld op Steam, het spel te beginnen en daar vrienden te maken. En hoe doe je het veilig. gamesgratisthuis.nl heeft bijvoorbeeld ook enorm veel goede beoordelingen bij stichting webwinkelkeur.

Studie vindt geen koppeling tussen videospelletjes en geweld

De psychologen merkten op dat alhoewel verlegenheid kan leiden tot een kleinere vriendenkring in het echte leven, de gamers die bescheiden waren in face-to-face interacties online video games gebruikten om hun verlegenheid te compenseren of te overwinnen.

Zij hebben geconcludeerd dat real-life shyness een voorspeller is voor het aantal online gaming vriendschappen.

Het onderzoek heet “De relatie tussen online video game betrokkenheid en gaming-gerelateerde vriendschappen onder emotioneel gevoelige personen” en vond dat online games het in zich hebben om juist sociaal voordelig te zijn voor het verlegen individu.

Het gemeenschappelijke belang in het spelen van online games helpt je veel vrienden te vinden. Het spelen van online spelletjes helpt je niet alleen om nieuwe vrienden te maken, maar je kunt ook verbinden met en online spelletjes spelen met je fysieke vrienden zonder naar elkaar toe te hoeven.

Dit maakt het een stuk gemakkelijker om ook ‘s avonds nog even snel af te spreken met je schoolvrienden bijvoorbeeld. Het helpt je ook om verbonden te blijven met je oude vrienden die elders in de wereld werken, door tegelijkertijd in te loggen en een paar uur van plezierige, ongebreidelde quality time door online games te genieten.

Het spelen van online spellen vergroot je kans om met een grote menigte op het internet te communiceren met een eenduidig en gemeenschappelijk belang.  Tijdens het spelen van spellen wordt je verbonden met elkaar door middel van de website chat of communicatie functie die vaak is ingebouwd in het spel.

Maar daarvoor moet je je vaak wel inschrijven. Er zijn verschillende online game website die vereisen dat je je aanmeldt om hun online games te kunnen spelen. Maar er zijn ook enkele websites waar het niet nodig is om je verplicht aan te melden.

Zorg er in ieder geval voor dat je jouw volledige adres niet overal online openbaar maakt. Het is belangrijk dat je je inschrijft omdat de informatie die je invoert op de online spelsite het profiel van je avatar wordt. Andere leden kunnen dan weer jouw profiel bekijken.

Wanneer je een accurate beschrijving van jezelf maakt kunnen ze jou door middel van het bekijken van je likes, afkeuren, favoriete spelletjes, favoriete films en persoonlijke eigenschappen leren kennen, waardoor de kans op het vinden van vrienden via online spelletjes wordt vergroot.

Zoek gebruikers die je interesses delen

Identificeer gebruikers die jouw interesses delen. Zodra je op een website bent aangemeld, is het tijd om gebruikers te vinden die wel eens goede vrienden zouden kunnen maken. De makkelijkste plaats om te beginnen is het identificeren van anderen die dezelfde interesses delen.

Als je een reactie ziet die ging over hoeveel iemand wel niet van voetbal of bakken houdt en je houdt er zelf ook toevallig heel erg van, dan wil je misschien wel een vriendschap met die persoon voortzetten.

Je kunt ze direct benaderen met de methoden die de website aanbiedt (zoals op hun gebruikersnaam klikken om een ​​chat te openen of door op hun nieuwe naam te klikken). Je kunt ook hun naam ergens op je computer kopiëren en plakken (of schrijf het op) zodat je ze later kunt messagen wanneer je je meer op je gemak voelt om ze te benaderen.

Kies een goede game-naam

Kies ook een goede gebruikersnaam. Hoewel je je waarschijnlijk bij meer dan één website wilt aansluiten, wat betekent dat je meerdere gebruikersaccounts moet opstellen, is het handig om een herkenbare gebruikersnaam te hanteren die je waarschijnlijk bij al deze websites kunt inzetten.

Je moet ze allemaal kunnen onthouden. Het creëren van een gebruikersnaam die je over alle websites kunt gebruiken is hier handig voor. Mogelijk moet je de naam voor verschillende sites aanpassen, maar in het algemeen voorkomt een gelijknamige naam dat je niet meer weet welk personage je voor welk platform had gebruikt.

Als een website al een gebruiker heeft met de naam die je had uitgekozen, kan het bijvoegen van een nummer of speciaal teken ervoor zorgen dat je de naam meestal nog steeds kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, JackonFive kan in gebruik zijn, maar Jackson_Five is mogelijk wel beschikbaar.

Gebruik een ander wachtwoord voor elke site om je identiteit te beschermen. Maak ook een bestand op je computer aan (zoals Word of Excel) en sla al de gebruikersnaam / wachtwoordcombinaties op, zodat je het wachtwoord niet opnieuw hoeft in te stellen telkens wanneer je het vergeten bent.

Doe mee aan het gesprek. Naast privé-messaging (PMing) van gebruikers waarvan je denkt dat je er een klik mee zou kunnen hebben kun je beginnen met commentaar te geven op threads die al aanwezig zijn. Op deze manier zien anderen je interesses en kunnen contact met je opnemen.

Maak intelligente, onbevooroordeelde reacties, zodat je de voorkeur krijgt onder de commentaren. Als je met een sterke mening of een oordeelkundig commentaar de fora bombardeert zal het waarschijnlijk bijdragen aan een slechte reputatie op die site. Beter is het om het positief te houden en constructieve feedback te geven in plaats van af te branden.

Stel jezelf voor. Sommige online gemeenschappen hebben een introductie berichtenbord. Je kunt een paar korte paragrafen typen met je naam, locatie (alleen je stad of provincie, niets specifieks), leeftijd, geslacht en een paar interesses. Deze informatie biedt een manier om andere gebruikers te verbinden met je.

Bijvoorbeeld, iemand uit dezelfde stad of leeftijdsgroep kan het leuk vinden om contact met je op te nemen. Je kunt ook andere gebruikers met jouw interesses vinden door zelf deze intro’s te scannen.

Begin groepen over je interesses. Als je relaties wilt beginnen met gebruikers die specifieke interesses hebben, maar je niet wilt aansluiten bij een onderwerp wat al aanwezig is op andere message boards, dan is het mogelijk om met je eigen groep of berichtbord te beginnen. Je kunt andere gebruikers aantrekken om deel te nemen aan deze groep door erover te reageren op soortgelijke discussies.

En natuurlijk spellen spelen. Heel veel spellen spelen. Een makkelijke manier om vrienden te maken is om online videospelletjes met ze te spelen. Veel online games hebben vandaag een voice over internet verbinding zodat je het spel tegelijkertijd speelt en tegelijkertijd met andere gebruikers kunt praten.

Je kunt relaties verbaal onderhouden in plaats van alleen via tekst bij games zoals Minecraft, Call of Duty, en nog veel meer van dat soort spellen. Aangezien je teams in videospellen kunt maken draagt ​​dit vaak bij tot het creëren van strakkere bindingen omdat je samenwerkt naar een gemeenschappelijk doel.

Wees je ervan bewust dat het starten van je eigen team en het aanwerven van mensen om mee te doen ook vijandigheid in een spel kan veroorzaken. Probeer dus te wachten tot mensen geïnteresseerd en aangenaam zijn voordat je je nieuwe team start zodat je zeker weet dat het een goede match tussen jullie gaat zijn.

Online vriendschappen behouden

Gebruik standaard schrijftechnieken. Het behoud van de norm voor het typen helpt mensen zoals jij, aangezien deze standaard op grote schaal, zelfs internationaal, wordt begrepen. Gebruik van allemaal hoofdletters, een mix van hoofdletters en kleine letters of fancy scripts is moeilijk te lezen en je lijkt pretentieus of “needy” als niemand anders dit doet.

Dit kan ervoor zorgen dat je de aandacht op jezelf trekt, wat online werkt net zoals het persoonlijk doet: het duwt meestal mensen weg. Dit komt omdat het suggereert dat je niet in staat bent om voor jezelf te zorgen.

Vermijd ‘tekstpraat’ zoals het gebruik van cijfers om een ​​woord te verkorten (bijvoorbeeld l8er), omdat het onprofessioneel en lui lijkt, en niet te vergeten dat het moeilijk te lezen is.

Blijf vriendelijk en beleefd in je opmerkingen, wees niet bevooroordeel of onbeleefd. Alhoewel je jezelf wil uitdrukken is het verstandig om sommige dingen niet te sterk over te brengen vooral als mensen het er niet mee eens zijn.

In plaats daarvan houd je een beleefde en vriendelijke houding, zelfs als je het niet eens bent met de opmerkingen, of met de manier van gamen. Zo voorkom je dat het gesprek een verkeerde kant op gaat en je vrienden verliest voordat je zelfs maar begint.

Bewaar je gepassioneerde meningen voor een een-op-één chat met iemand die ermee akkoord gaat, of voor forums die specifiek worden aangewezen als een ruimte voor discussie. Val niemand persoonlijk aan, dat is niet constructief.

De forums en chatrooms waar je online kunt gamen helpen spelers om te verbinden, tips te delen, te communiceren, allianties te maken en online te chatten, dus functioneren als de solide basis voor hun vriendschap. Het spelen van online spellen helpt je om de persoon tegenover je te beoordelen.

Het wordt makkelijk om te bepalen of de persoon die tegenover je speelt een agressieve persoon of een strategisch aangelegde persoon is die in staat is alles van nu af te plannen? Je kunt ook een idee krijgen van zijn karakter. Je kunt zelfs vinden hoe ze dat online spel karakter gebruiken in hun voordeel.

Het wordt zelfs heel regelmatig op Quora gevraagd, hoe maak ik gemakkelijk vrienden online? Geen wonder dat online gamen een van de beste manieren is om in contact te blijven met verre vrienden door hen uit te nodigen op een online platform.

Zelfs voor degenen die in de buurt wonen, maar je helaas niet altijd kunt zien, kun je vaak wel aansluiting vinden door hen uit te nodigen om online games te spelen. Het accepteren en verzenden van game-uitdagingen via online spelletjes helpt je een social networking sfeer te creëren waar je contact krijgt met de oude vrienden en je relatie versterkt en ook nog eens nieuwe vrienden kan maken.

Het is ook leuk om te zien dat het niet alleen over online vriendschappen gaat, omdat gamers ze ook offline vaak ontmoeten wanneer er hechte vriendschappen zijn ontstaan. De onderzoekers waarschuwden echter dat de studie werd uitgevoerd met behulp van een relatief kleine steekproefgrootte van Duitse gamers.

Zij voegde eraan toe dat meer onderzoek over dit onderwerp nodig is. Voor jongeren die hun moeilijkheden met sociale vaardigheden willen overwinnen en nieuwe vriendschappen willen maken zeggen de psychologen dat online spelletjes precies zouden kunnen zijn wat er nodig is om die sleur te doorbreken.